2020-07-30 08:19:25• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megyében 3 pedagógust is kizártak csalás miatt a versenyvizsgáról

A múlt heti tanügyi véglegesítő vizsga után, szerda reggel a versenyvizsgázó pedagógusokon volt a sor, hogy bizonyítsanak. Szatmár megyéből 383-an jelentek meg a vizsgaközpontokban.

Ország szerte összesen 123 vizsgaközpontban szervezték meg szerdán a pedagógusok idei versenyvizsgáját. Országos tekintetben 30 113-an iratkoztak be, viszont a vizsgára már csak 27 002-en jelentkeztek (89,67%). Az idén végzett 2937 beiratkozó közül 2724 személy volt jelen. Végül a vizsgára jelentkező személyek közül 2145-en helyben léptek vissza, 32-ejüket pedig csalás, vagy csalási kísérlet miatt kizárták a próbáról. Ez utóbbiak elveszítették azon jogukat, hogy a 2020-2021-es tanévben tanári, illetve tanítói állást kapjanak.

Szatmár megyében összesen 420 pedagógus iratkozott be a vizsgára, viszont a helyszínen már csak 383-an jelentek meg, közülük is 25-en végül a visszalépés mellett döntöttek. Továbbá csalási kísérlettel lebukókról is szól a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye, szám szerint hárman próbálkoztak valamilyen puskát bevetni a jobb jegy elérése érdekében. Mindhármójukat kizárták a vizsgáról.

Szatmár megyében a versenyvizsgát két vizsgaközpontban szervezték, az óvó-, és tanítónők a Grigore Moisil Általános Iskolában vizsgáztak, míg azokat, akik gimnáziumi vagy líceumi katedráért versenyeztek, a Mihai Eminescu Főgimnáziumban fogadták.

Az első eredményeket augusztus 4-én hozzák nyilvánosságra. A fellebbezéseket augusztus 4-én 21 óráig és 5-én 12 óráig lehet benyújtani, akár elektronikus formátumban is, a végleges eredményeket augusztus 11-én teszik közzé.

A vizsgázóknak meg kell szerezniük legalább a 7-est, hogy egy rendes tanári állást elfoglalhassanak. A helyettesítő tanári állás elfoglalásához elegendő az 5-ös jegy.

A rendes tanári állások szétosztására augusztus 12-e és 14-e között kerül sor.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: